L-лейцин є однією з незамінних амінокислот і однією з трьох амінокислот розгалуженого ланцюга поряд із ізолейцином і валіном.
Характеристика: Лецитин — це комплекс фосфоліпідів і ненасичених жирних кислот, є основним будівельним матеріалом клітинних мембран. Він є найважливішою хімічною речовиною для формування міжклітинного простору, нормального функціонування нервової системи, нормальної діяльності мозкових клітин, є одним з основних матеріалів печінки. Лецитин необхідний організму як будівельний матеріал для відновлення пошкоджених клітин. З лецитину складається 50% печінки, 1/3 мозкових ізолювальних і захисних тканин, що оточують головний і спинний мозок.
Лецитин — це основний транспортний засіб для доставки поживних речовин, вітамінів і лікарських засобів у клітини тканин усього організму.
Лецитин покращує жировий, і особливо холестериновий обмін, захищає печінку та стінки кровоносних судин від жирових (холестеринових) відкладень, стимулює роботу мозку, центральної нервової та серцево-судинної систем, підвищує опірність організму впливом токсичних речовин і вільних радикалів стимулює жовчовідділення.
Лецитин сприяє засвоєнню вітамінів (до 100%), особливо жиророзчинних, як-от вітаміни А, D, Е, К.
Вітамін В5 (пантотенова кислота) сприяє перетворенню холіну, що входить до складу лецитину, в ацетилхолін, який є одним із найважливіших нейромедіаторів. Унаслідок чого поліпшується і прискорюється передавання нервових імпульсів у корі головного мозку, і в такий спосіб активізується мисллива діяльність і творча активність, підвищується працездатність і поліпшується пам'ять.
Рекомендації щодо застосування: Приймати по 1 чайній ложці (4-6 г) 2 рази на день під час їди.
Заходи безпеки: індивідуальна чутливість до компонентів.
| Енергетична та поживна цінність у 100 г продукту: | |
|---|---|
| Енергетична цінність | 882 ккал/3690 кДж |
| Білки | 0,0 г |
| Жири | 98,0 г г |
| Вуглеводи |




